Oglas

Egzotične rolnice

author
Coolinarika
27. dec. 2021. 16:44
>
16:45
1640351955-shutterstock_529188652-750x500 (1)
Shutterstock | Shutterstock

Kombinacija ramsteka i povrća u vidu rolnica koje se tope u ustima.

Oglas

Sastojci:

– 8 vrlo tanko narezanih odrezaka junećeg ramsteka (ili junećeg filea)

– 1 kašika sojinog umaka

- 1 kašika smeđeg šećera

- 1 češanj bijelog luka

- 1 kašičica vegete

- 1/2 kašičice đumbira

- biber

- 2 kašike bijelog vina

- 1 do 2 kašike ulja za pečenje

- 1 do 2 mrkve

- 1 crvena paprika

- 1 tikvica

- 1 celer

- 2 kašike maslinovog ulja

- so

- 1 kašičica sjemenki susama

- 1 korijandar

Priprema:

Narežite odreske vrlo tanko i lagano tucite da dobijete istu debljinu.

U činiji pomješajte sastojke za marinadu, sojin umak, smeđi šećer, bijeli luk, đumbir, sveže mljeveni biber, vegetu i vino. Dodajte meso i ostavite u marinadi najmanje 15 minuta.

Mrkvu narežite na štapiće, papriku i tikvicu na štapiće iste veličine, a celer narežite po dijagonali da dobijete istu veličinu.

Zagrijte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu, papriku, tikvice i celer.

Pecite kratko uz mješanje, povremeno mješajući da ostane hrskavo, a lagano omekša (3-4 minute). Malo posolite, popaprite i stavite na stranu da se ohladi.

Pripremite jednu po jednu rolnicu. Na meso stavite povrće (2 kašike), zarolajte i učvrstite čačkalicom.

Zagrijte veću tavu (ili roštilj ) na srednje jakoj vatri i lagano nauljite.

Pecite rolnice dok ne porumene (2-3 minute po strani).

Izvadite čačkalice, pospite susamom.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama