Kombinacija ramsteka i povrća u vidu rolnica koje se tope u ustima.
Sastojci:
– 8 vrlo tanko narezanih odrezaka junećeg ramsteka (ili junećeg filea)
– 1 kašika sojinog umaka
– 1 kašika smeđeg šećera
– 1 češanj bijelog luka
– 1 kašičica vegete
– 1/2 kašičice đumbira
– biber
– 2 kašike bijelog vina
– 1 do 2 kašike ulja za pečenje
– 1 do 2 mrkve
– 1 crvena paprika
– 1 tikvica
– 1 celer
– 2 kašike maslinovog ulja
– so
– 1 kašičica sjemenki susama
– 1 korijandar
Priprema:
Narežite odreske vrlo tanko i lagano tucite da dobijete istu debljinu.
U činiji pomješajte sastojke za marinadu, sojin umak, smeđi šećer, bijeli luk, đumbir, sveže mljeveni biber, vegetu i vino. Dodajte meso i ostavite u marinadi najmanje 15 minuta.
Mrkvu narežite na štapiće, papriku i tikvicu na štapiće iste veličine, a celer narežite po dijagonali da dobijete istu veličinu.
Zagrijte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu, papriku, tikvice i celer.
Pecite kratko uz mješanje, povremeno mješajući da ostane hrskavo, a lagano omekša (3-4 minute). Malo posolite, popaprite i stavite na stranu da se ohladi.
Pripremite jednu po jednu rolnicu. Na meso stavite povrće (2 kašike), zarolajte i učvrstite čačkalicom.
Zagrijte veću tavu (ili roštilj ) na srednje jakoj vatri i lagano nauljite.
Pecite rolnice dok ne porumene (2-3 minute po strani).
Izvadite čačkalice, pospite susamom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!