Hrana koju ne biste trebali jesti za doručak

Cooking 29. aug 202308:07 0 komentara
Luca Tettoni / robertharding / Profimedia

Nutricionistica Pippa Campbell otkrila je za Cosmopolitan što bismo trebali izbjegavati za doručak.

Iako je važno sve konzumirati umjereno, trebali bismo izbjegavati sljedeće namirnice za doručak:

Bijeli tost: Bijeli hljeb manje će vas držati sitima u usporedbi sa smeđim hljebom, jer je znatno siromašniji vlaknima. Također, prahrana bogata vlaknima pomaže održavanju zdravlja crijeva i snižavanju kolesterola.

Masni doručak: Umjesto prženih jaja odaberite kuhana jaja. Gljive dodajte za vlakna i zdrave masti. Izbjegavajte visokokalorične dodatke kao što je kečap.

Samo smoothie: Samo voćni smoothie može biti bogat šećerom. Dodajte lisnato povrće za manje šećera i više proteina. Također, voće nema dovoljno proteina, stoga razmotrite dodatak biljnog proteina u prahu za dulji osjećaj sitosti, piše Cosmopolitan.

Pahuljice: Pahuljice pune šećera mogu uzrokovati nagli porast šećera u krvi. Obratite pažnju na veličinu porcija i izbjegavajte one s visokim udjelom šećera.

Instant aromatizirane kaše: Ako koristite instant kaše, pazite na visok udio šećera i soli. Odaberite običnu kašu i dodajte voće za prirodnu slatkoću.

Kroasan s krem sirom: Kroasani su kalorični, a krem sir može biti bogat mastima i kalorijama. Radije birajte kruh od raži i smanjite unos krem sira.

Žitne pločica: Ove pločice često su pune šećera i imaju malo proteina. Radije odaberite zdraviju opciju s više proteina.

Kafa sa sirupom: Dodavanje sirupa kafi može povećati unos šećera. Radije koristite prirodne okuse poput cimeta.

Gotovi sendviči za doručak: Često su puni masti, šećera i soli. Radije pripremite zdraviju opciju kod kuće.

Muffin s borovnicama: Borovnice obiluju antioksidansima i mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti, ali to ne znači da su muffini s borovnicama zdravi!

Ovi slatkiši obično imaju malo borovnica, a puni su masti i kalorija. Ako ipak odaberete muffin s borovnicama, provjerite nalazi li se na ambalaži prave borovnice. Neki brendovi koriste lažne borovnice, a zdravstvene prednosti pravih borovnica su bitne.

Koncentrirani sok od naranče: Što više obrade hrana prolazi, to više hranjivih tvari gubi. Koncentrirani sok od naranče dobar je primjer.

Koncentrat sadrži manje hranjivih tvari od svježeg soka, a visok je i u fruktozi koja može izazvati nagli porast šećera u krvi. Radije jedite cijelu naranču nego koncentrirani sok.

Preskakanje doručka: Preskakanje doručka može dovesti do prejedanja kasnije tijekom dana i usporiti metabolizam.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad