Oglas

Hrskava pastrmka iz rerne

author
Coolinarika
30. apr. 2021. 14:28
pastrmka shutterstock_1023853642-750x500
Shutterstock | Shutterstock

Ukusna i hrskava pastrmka pečena u rerni.

Oglas

Sastojci:

– 4 pastrmke

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 2 kašike prezli

– 2 kašičice majčine dušice

– 1 kašičica bijelog luka u prahu

– 2 dl bijelog vina

– so

– maslinovo ulje

Priprema:

Pastrmke očistite i osušite paprinim ubrusom. Malo ih posolite sa svake strane i iznutra.

Na plitkom tanjuru pomješajte kukuruzno brašno, prezle, bijeli luk u prahu i majčinu dušicu.

Svaku pastrmku uvaljajte u tu smjesu, pa ih složite na tepsiju koji ste malo nauljili maslinovim uljem.

Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, nakon što gornja strana ribe porumeni, okrenite, pa prelijtete sa 2 dl vina i pecite dok druga strana ne porumeni i vino ispari.

Poslužite sa limunom, blitvom i krompir salatom.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama