Rižoto s mesom i povrćem, jednostavan za pripremu i veoma ukusan.
Sastojci:
– 500 g pilećeg bijelog mesa
– 1 crveni luk
– 3 češnja češnjaka
– 3 žličice maslinovog ulja
– šalica od 2,5 dl riže
– 400 g blitve
– povrtna juha
– parmezan
– 1 žlica maslaca
– sol, papar
Priprema:
Na par žlica maslinovog ulja propržiti luk, dodajte mu na kockice nasjeckanu piletinu, sjeckani češnjak, pa malo posolite.
Pirjajte meso nekih desetak minuta i za to vrijeme operite blitvu i odvojite listove od stabljike.
Blitvu nasjeckajte na rezance i kratko je ubacite u vrelu vodu i odmah ocijedite i isperite hladnom vodom.
Na pirjanu piletinu dodajte rižu i stalno lagano zalijevajte povrtnom juhom uz miješanje.
Pred sam kraj pripreme dodajte nasjeckanu blitvu, promiješajte, pa dodajte maslac.
Po potrebi dosolite i popaprite.
Gotov rižoto možete posuti naribanim parmezanom.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!