Ovo morate probati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krompire s paprikom

Tipično jelo kalabrijske kuhinje, talijanske regije na samom jugu zemlje koja obuhvaća vrh talijanske čizme naziva se pipi e patati ili patate e pipioli, a radi se o jednostavnom, ali zasitnom jelu punom okusa.
Oglas
Krumpiri i paprike prženi na tavi s maslinovim uljem simbol su ljeta i jeseni, a njihov miris koji ispuni kuhinju mnogim Talijanima budi uspomenu na dom i djetinjstvo. Pipi e patati jede se kao prilog mesu, ili se poslužuje na kruhu.
Pipi e patati - sastojci:
700 g krumpira srednje veličine
Oglas
2 paprike (crvena i zelena)
1 glavica luka
1/4 žličice origana
1 mala suha čili papričica ili čili pahuljice, po ukusu
Oglas
80 ml maslinova ulja
sol, papar
Pipi e patati - priprema:
Paprike narežite na trakice, uklonite sjemenke i unutarnju bijelu opnu. Luk ogulite, prerežite na pola pa narežite na tanke ploške. Stavite papriku i luk u zdjelu i ostavite sa strane.
Oglas
Krumpir ogulite, prerežite po dužini na pola, a zatim narežite na komade debljine oko 0,5 cm.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte krumpir i pržite ga oko 10 minuta. Nemojte ga previše miješati, ali pazite da ne zagori.
Nakon 10 minuta dodajte papriku, luk, origano, čili i dobar prstohvat soli. Pecite i miješajte povremeno oko 25 minuta, dok paprika ne omekša, a krumpir ne bude kuhan i na nekim dijelovima hrskav. Kušajte i po potrebi dodaj još soli ili čilija.
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas