Fini gulaš sa pečurkama, ručak za cijelu porodicu.
Sastojci:
– 500 g junetine
– malo suncokretovog ulja
– 1 crni luk
– 1 mrkva
– 1 čehnja bijelog luka
– 1/2 kašičice soli
– 1/2 kašičice vegete
– 1/3 kašičice bibera
– 1/2 kašičice mljevene crvene slatke paprike
– 1/4 kašičice sušene majčine dušice
– 1 lovorov list
– 1/2 goveđe kocke za juhu
– 1 kašičica maslaca
– 100 g šampinjona
– 1 kašičica koncentrata paradajza
– 2 žlice nasjeckanog peršina
– 500 ml vode
Priprema:
Ramstek izrezati na kocke ili trake, posoliti, pa popržiti na ulju. Kad meso porumeni, izvaditi ga na tanjur.
Na istom ulju dinstati na kockice isječen luk i mrkvu. Dodati nasjeckan bijeli luk, pa dodati crvenu mljevenu papriku. Kratko promiješati.
Dodati vodu, goveđu kocku, lovorov list, vegetu i sušenu majčinu dušicu. Vratiti meso, poklopiti i kuhati sat i po.
Rastopiti maslac, pa pržiti šampinjone n. Kad se šampini porumene, ubaciti ih u posudu sa mesom. Dodati koncentrat paradajza razmućen sa malo vode, poklopiti i kuhati još 1 sat.
Pred kraj razmutiti brašno sa malo vode i umiješati u gulaš. Dodati biber i naseckan peršin i kuhati par minuta.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!