Juneći gulaš sa pečurkama

Cooking 27. nov 202115:02 0 komentara
Shutterstock

Fini gulaš sa pečurkama, ručak za cijelu porodicu.

Sastojci:

– 500 g junetine

– malo suncokretovog ulja

– 1 crni luk

– 1 mrkva

– 1 čehnja bijelog luka

– 1/2 kašičice soli

– 1/2 kašičice vegete

– 1/3 kašičice bibera

– 1/2 kašičice mljevene crvene slatke paprike

– 1/4 kašičice sušene majčine dušice

– 1 lovorov list

– 1/2 goveđe kocke za juhu

– 1 kašičica maslaca

– 100 g šampinjona

– 1 kašičica koncentrata paradajza

– 2 žlice nasjeckanog peršina

– 500 ml vode

Priprema:

Ramstek izrezati na kocke ili trake, posoliti, pa popržiti na ulju. Kad meso porumeni, izvaditi ga na tanjur.

Na istom ulju dinstati na kockice isječen luk i mrkvu. Dodati nasjeckan bijeli luk, pa dodati crvenu mljevenu papriku. Kratko promiješati.

Dodati vodu, goveđu kocku, lovorov list, vegetu i sušenu majčinu dušicu. Vratiti meso, poklopiti i kuhati sat i po.

Rastopiti maslac, pa pržiti šampinjone n. Kad se šampini porumene, ubaciti ih u posudu sa mesom. Dodati koncentrat paradajza razmućen sa malo vode, poklopiti i kuhati još 1 sat.

Pred kraj razmutiti brašno sa malo vode i umiješati u gulaš. Dodati biber i naseckan peršin i kuhati par minuta.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!