Kako napraviti domaću čokoladu

Cooking 26. maj 202108:18 0 komentara
Shuttterstock

Potrebna su vam samo tri sastojka.

Sastojci:

– 100 g maslaca

– 4 žlice javorovog sirupa ili meda

– 40 g kakaa

Priprema:

U jednu posudu prosijajte nezaslađeni kakao.

Na umjerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte med ili javorov sirup, pa promiješajte da se sve lijepo sjedini.

Odmah prelijte preko prosijanog kakaa pa ponovo miješajte da se sastojci lijepo povežu.

Smjesu izlijte u slikonske kalupe za praline ili pleh obložen papirom za pečenje, pa lijepo poravnajte.

Stavite u zamrzivač i pričekajte da se u potpunosti stisne.

Ovisno o tome koliko je debela čokolada, to može potrajati od 30 minuta do dva sata.

Ako ste čokoladu izlili na papir za pečenje, nakon 15 – 20 minuta izvadite je iz zamrzivača, pa nožem napraite pravilne kocke ili pločice i vratite ponovno u zamrzivač da se stisne do kraja.

Kad se u potpunosti stisne čokolada će dobiti lijep sjaj.

Čokoladu držite na hladnom.

U čokoladu, dok je još tekuća, možete dodati orašaste plodove, suho voće ili začine po želji.

Dobar tek!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!