Jelo od karfiola i sira zapečeno u rerni.
Sastojci:
– 1 glavica karfiola
– 3 jaja
– 300 g kisele pavlake
– so, biber
– parmezan u prahu
– 200 g rendanog kačkavalja
– ulje
Priprema:
Karfiol očistiti, oprati i iskidati na cvjetove, pa staviti u ključalu vodu, oko 10 minuta samo da omekšaju.
Umutiti jaja, posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i dobro sjediniti. Ako je mnogo gusto dodati malo mlijeka.
Karfiol izvaditi iz vode, staviti u nauljenu posudu za pečenje i preliti prelivom. Posuti obilno parmezanom, i preko staviti narendani kačkavalj.
U prethodno zagrijanoj rerni peći dok ne porumeni, oko 30 minuta.
Može da bude hladno ili toplo predjelo ili glavno jelo uz salatu po vašem izboru.
Prijatno!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!