Keks sa bademima i cimetom

Shutterstock

Keks bez brašna koji možete poslužiti uz kafu ili čaj.

Sastojci:

– 2 bjelanjka

– 150 g šećera u prahu

– 1 kašika cimeta

– pola kašike limunovog soka

– 350 g mljevenih badema

Priprema:

Bjelanjke sa soli umutiti u snijeg.

Odmjeriti šećer u prahu, pa 30 do 40 g sačuvati u odvojenoj posudi. Ostatak šećera dodati u umućen snijeg od bjelanjaka.

Dodati cimet, limunov sok i bademe, izmješati, pa zamijesiti tijesto.

Razviti tijesto na podlozi posutoj prah šećerom (od onih 30 do 40 g što ste sačuvali).

Sa kalupom oblikovati oblike po želji i staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Zagrijati rernu na 200 stepeni.

Peći oko pet minuta.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad