Keks bez brašna koji možete poslužiti uz kafu ili čaj.
Sastojci:
– 2 bjelanjka
– 150 g šećera u prahu
– 1 kašika cimeta
– pola kašike limunovog soka
– 350 g mljevenih badema
Priprema:
Bjelanjke sa soli umutiti u snijeg.
Odmjeriti šećer u prahu, pa 30 do 40 g sačuvati u odvojenoj posudi. Ostatak šećera dodati u umućen snijeg od bjelanjaka.
Dodati cimet, limunov sok i bademe, izmješati, pa zamijesiti tijesto.
Razviti tijesto na podlozi posutoj prah šećerom (od onih 30 do 40 g što ste sačuvali).
Sa kalupom oblikovati oblike po želji i staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Zagrijati rernu na 200 stepeni.
Peći oko pet minuta.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad