Pravi zimski keksići, odlično se slažu sa toplom kafom ili čajem.
Sastojci:
– 2 bjelanjka
– 150 g šećer u prahu
– 1 kašika cimeta
– pola kašike limunovog soka
– 350 g mljevenih badema
Priprema:
Bjelanjke sa soli umutiti u snijeg.
Odmjeriti šecer u prahu, pa dio (oko 30-40 g) sačuvati u odvojenoj posudi. Ostatak šećera dodati u umućen snijeg od bjelanjaka.
Dodati cimet, limunov sok i bademe, izmješati, pa zamijesiti tijesto.
Razviti tijesto na podlozi posutoj prah šećerom (od onih 30-40 g što ste sačuvali).
Sa kalupom oblikovati oblike po želji i staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Zagrijati rernu na 200 stepeni.
Peći oko pet minuta.
Kolačiće sa cimetom čuvajte u zatvorenoj kutiji. Ako ih ostavite preko noći nepokrivene, mogu da postanu tvrdi.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!