Keksići sa lješnjacima i kardamonom
Kombinacija kardamona, cimeta i lješnjaka, keksići koje ćete često praviti.
Oglas
Sastojci:
– 2 šolje brašna
– 1 šolja šećera
- 1 šolja sjeckanih lješnjaka, oraha, badema, po izboru
- 1 kašičica kardamona
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
- 1 kašika ekstrakta od vanilije
- 250 g maslaca
1-2 kašike pavlake (dodavati po potrebi da se testo lakše zamesi)
(mjera - šolja od 3 dl)
Priprema:
Umijesiti tijesto tako što ćete pomiješati brašno, šećer, sjeckane lješnjake (orahe, bademe), prstohvat soli, kardamon i cimet.
Zatim dodati nasjeckan maslac, ekstrakt od vanilije i kašiku, dvije pavlake, sve umijesiti oblikovati kuglu i staviti u frižider na sat vremena.
Od tijesta oblikovati dva-tri valjčića i sjeći ih na debljinu od jedan centimetar. Može i razviti tijesto, pa vaditi modlama razne oblike.
Slagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko 15 minuta dok malo ne dobiju boju. Kad budu pečeni ostaviti ih u tepsiji da se ohlade.
Uvaljajti u šećer u prahu, po želji.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas