Topla čorba je uvijek dobar prijedlog za hladne zimske dane.
Sastojci:
– 2 glavice luka
– 1 veza zeleni sa celerom i 3 veće mrkve
– 1 veća veza peršina
– 300 g teletine ili junetine za čorbu
– 300 g piletine za čorbu
– 1 supena kašika bibera u zrnu
– 2 lovorova lista
– 1 pavlaka
– 2 žumanjka
– 1 limun
– sol, biber
– maslinovo ulje
Priprema:
Isjeći luk kockice i dinstati ga dok ne postane staklast. Kada bude gotov, preliti ga sa pola šoljice vode i pustiti da voda ispari, pa ponovo sipati pola šolje vode i pustiti da ispari.
Dodati meso i propržiti ga.
Kada meso bude gotovo dodati isjeckanu mrkvu i peršin, celer i paškanat (njega izvadite iz čorbe kada bude gotova zbog tvrde sredine.)
Kada je povrće prodinstano, dodati biber u zrnu, lovorov list i naliti vodom da pokrije sadržaj. Začiniti po ukusu i kuhati oko dva sata uz povremeno dolivanje vode.
Kada bude skuhano, još začiniti.
Umutiti viljuškom dva žumanjka, dodati pavlaku, skloniti lonac sa šporeta i mješavinu sa jajima sipati u čorbu uz stalno miješanje.
Dodati iscjeđen sok od jednog limuna, promiješati i servirati čorbu.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!