Ako sami pripremate sarmu, sigurno se pitate kakav oblik glavice kupusa je najbolji za pripremu ovog jela.
Zima, a posebno praznično vrijeme, idealno je za sarmu. Ipak, koja je glavica kupusa najbolja za sarmu?
Iskusni prodavači na ljubljanskoj tržnici na ovo su pitanje odgovorili: “Plosnate, s tankim listovima.”
Zašto plosnati oblik i tanki listovi?
Ovakav oblik glavice kupusa olakšava umotavanje nadjeva u listove.
Obratite pozornost i na veličinu – prevelike obično nisu prikladne, jer zauzimaju previše prostora. Neki vješti kuhari stoga listove velikih glavica prije pripreme sarmi prepolove. Ni premale glavice kupusa nisu dobrodošle jer u njih ipak morate zamotati nadjev.
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!