Krofne sa cimetom

Cooking 10. okt 202221:23 0 komentara
Shutterstock

Stara, dobra poslastica sa okusom cimeta.

Sastojci:

– 540 g brašna

– 1 kesica kvasca

– 1 kašičica praška za pecivo

– 200 ml mlijeka

– 50 ml vode

– 60 g šećera

– 1 jaje

– 1 vanilin šećer

– 50 g mekog maslaca

– ulje za prženje

– 100 g šećera

– 1 kesica cimeta

Priprema:

Brašno pomiješati sa svim suhim sastojcima. U mlijeko dodati maslac zagrijati da bude mlako, pa dodati suhim sastojcima.

Dodati jaje i vodu, pa sve umijesiti. Ostaviti na toplom da se udvostruči volumen.

Tijesto izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, razviti ga na debljinu od dva centimetra, pa vaditi čašom krugove i najmanjom čašom koju imate vaditi još jedan u sredini.

Ostaviti ih da narastaju još 20 minuta.

Zagrijte malo više ulja u dubljoj posudi, pa pržiti krofne sa obje strane da dobiju zlatno-braon boju.

Kad budu gotove uvaljivati ih u mješavinu šećera i cimeta, ali dok su još tople.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!