Ukusan krompir iz rerne koji se odlično slaže sa mesom.
Sastojci:
– nekoliko krompira srednje veličine (sami odredite količinu)
– 2 čehnja bijelog luka
– 3 kašike maslinovog ulja
– sol, biber
– prstohvat timijana
– prstohvat origana
– prstohvat bosiljka
Priprema:
Krompir operite i natrljajte solju – kora se ne skida. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Oštrim nožem napravite tanke rezove kroz krumpire, ali ne smiju ići do kraja. Cilj je da napravite harmoniku.
Ponovite postupak s ostalim krompirima.
Tepsiju premazati s malo ulja. Krompir premažite maslinovim uljem.
Zatim nasjeckajte na tanke listiće bijeli luk, i stavite u proreze krompira.
Posolite i začinite timijanom, ružmarinom, origanom, po izboru.
Pecite 60-70 minuta ili dok krompir ne omekša i dobije lijepu koricu.
Na polovini pečenja izvadite krompire i još jednom ih premažite uljem, pa vratite u rernu.
Ovako pripremljen krompir se savršeno slaže uz meso i salate.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!