Mekana i veoma ukusna poslastica.
Sastojci:
– 3 velika jajeta
– 100 g šećera
– 80 g bijele čokolade
– 120 g maslaca
– 125 ml mlijeka
– 125 ml soka od limuna
– rendana korica od jednog limuna
– 250 g brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrijati na 180 stepeni.
Kalup za kuglof, manji, namazati maslacem i posuti brašnom. Višak brašna otresti.
Izrendati koricu limuna, iscjediti sok.
Brašno pomiješati sa praškom za pecivo.
Na pari otopiti maslac, dodati izlomljenu čokoladu i stalno miješati dok se čokolada ne otopi. skinuti sa šporeta.
Cijela jaja umutiti sa šećerom dok se šećer ne otopi.
Dodati otopljenu čokoladu sa maslacem i kad se dobro umiješa u smjesu, koricu i sok od limuna, mlijeko i na kraju brašno.
Sipati smjesu u kalup za kuglof, poravnati i peći dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suha.
Izvaditi iz kalupa, ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!