"Dobro jelo treba ostaviti dubok dojam. Na primjer, dobro pripremljena riba kuhana na pari sa soja umakom i zelenim lukom je izvrsna, ali kada kuhar doda nešto jedinstveno, poput sečuanskog papra, to podiže jelo", stoji u Michelinovom vodiču.
Ovi sastojci će prema kuharima unaprijediti svako jelo.
Inćuni
Vjerojatno ste već kušali ovaj sastojak skriven u mnogim jelima, dajući prekrasan suptilni umami okus umaku, preljevu ili varivu. “Koristim inćune u toliko mnogo jela – crveni umak, jaja, tjestenine…”, kaže kuharica Missy Robbins, a piše BestLife.
Đumbir
Đumbir je tako svestran, koristimo ga na mnogo načina. Kad je mlađi ima jedan okus, kad je stariji ima drugačiji okus. Koristimo ga u mnogim receptima”, rekao je kuhar Brandon Jew.
Sok od limuna
Kuhar Brian So kune se u sok od limuna. “Gotovo sve začinimo sokom od limuna. Podiže svako jelo i čini ga svježijim”, kaže.
Umak od soje
Kuhar Takuya Matsumoto Kemuri iz Tatsu-Ya u Austinu voli soja umak.
“Pomiješat ću ga s bilo čime. Kad sam bio dijete stalno sam jeo rižu, pa bih je stalno miješao s maslacem i sojinim umakom da mi ne dosadi”, rekao je.
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!