Ukoliko ste ljubitelj kukuruznog brašna, evo ideje za doručak. Uz to, ove palačinke nemaju ni glukozu ni gluten u sebi.
Sastojci:
- jedna šolja kukuruznog brašna
- malo više od dvije šolje sojinog mlijeka, procjenićete po gustini
- pola banane
- malo soli
- jaje
- jedna šipka vanilije
Priprema:
Izgnječite bananu. U drugoj posudi umutite jaje, dodajte sojino mlijeko, malo soli (prstohvat), dodajte kukuruzno brašno i vaniliju. U to ubacite izgnječenu bananu i mutite. Ove palačinke treba da su samo malo gušće od običnih. Pecite ih na malo ulja, kao i obične, s obje strane. Mogu se jesti i sa slatkim i sa slanim premazom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!