Fantastične lazanje za ljubitelje tunjevine.
Sastojci:
(za 8 osoba)
– 200 g lazanja
Mliječni sos:
– 400 ml vrhnja za kuhanje
– 1 kašika suhog biljnog začina
– 300 ml mlijeka
– 2 jajets
– 2 kašičice gustina
– 300 g tunjevine (komadi)
Sirni nadjev:
– 200 g svježeg sira
– 150 g kačkavalja i 50 g za posipanje
– 1 jaje
– 3 kašike kiselog vrhnja
– 1 kašika sjeckanog peršina
– sol, biber
Priprema:
Mlijeko i vrhnje za kuhanje pomješajte, dodajte suhi biljni začin, razmućena jaja i gustin razmućen u malo hladnog mlijeka.
Svježi sir pomješajte sa narendanim sirom, dodajte jaje, kiselo vrhnje, peršin, sol i biber.
Posudu za pečenje premažite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte sa malo mliječnog sosa, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mješavine sa sirom.
Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite dio lazanja, prelijte ih mliječnim sosom i nastavite da slažete dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.
Prelijte preostalom količinom sosa, pospite rendanim sirom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Pečene lazanje malo ohladite, a zatim isjecite i poslužite.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!