Slavni desert s malo drugačijim punjenjem.
Sastojci:
– 4 jaja
– 150 g šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 150 ml ulja
– 1 vrećica praška za pecivo
– 200 ml jogurta
– 400 g maka
– 300 g kora za baklavu
Sirup:
– 500 ml vode
– 250 g šećera
– 1 limun
Priprema:
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmješajte. Dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt, mak koji ste prethodno samljeli i sve zajedno dobro izmješajte.
U nauljeni pleh stavite dvije kore i premažite dijelom nadeva. Postupak ponavljajte tako dugo dok sve ne potrošite, a na kraju završite s dvije kore.
Pripremljenu baklavu izrežite na kocke ili trokute i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Sirup ćete napraviti tako što ćete pomiješati vodu i šećer i kuhati oko 10 minuta. Na kraju dodajte limun izrezan na kolutove.
Pečenu baklavu lagano prelijte pripremljenim sirupom.
Poslužite je dobro ohlađenu.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!