Oglas

Malo drugačija baklava s makom

author
N1 BiH
04. mar. 2021. 08:18
shutterstock_510888298-750x500-1
shutterstock | shutterstock

Slavni desert s malo drugačijim punjenjem.

Oglas

Sastojci:

– 4 jaja

– 150 g šećera

– 1 vrećica vanilin šećera

– 150 ml ulja

– 1 vrećica praška za pecivo

– 200 ml jogurta

– 400 g maka

– 300 g kora za baklavu

Sirup:

– 500 ml vode

– 250 g šećera

– 1 limun

Priprema:

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmješajte. Dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt, mak koji ste prethodno samljeli i sve zajedno dobro izmješajte.

U nauljeni pleh stavite dvije kore i premažite dijelom nadeva. Postupak ponavljajte tako dugo dok sve ne potrošite, a na kraju završite s dvije kore.

Pripremljenu baklavu izrežite na kocke ili trokute i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

Sirup ćete napraviti tako što ćete pomiješati vodu i šećer i kuhati oko 10 minuta. Na kraju dodajte limun izrezan na kolutove.

Pečenu baklavu lagano prelijte pripremljenim sirupom.

Poslužite je dobro ohlađenu.

Dobar tek!

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama