Oglas

Marinada za pečeno pile: Recept za najsočnije meso koje ste ikad probali

author
Punkufer.hr
27. aug. 2023. 14:10
piletina
Shutterstock | Shutterstock

Sočno, hrskavo i mirisno pile možete pripremiti bez previše kompliciranja. Bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka, a tajna okusa je u marinadi koja omekšava meso.

Oglas

Sastojci za pile s limunom:


  • 1 pile do 2 kg

  • 2 kašike maslinova ulja

  • 4 češnja bijelog luka

  • 3 limuna

  • ½ vezice majčine dušice

  • 1 grančica ružmarina


Priprema pileta s limunom:

Zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni i stavite rešetku na sredinu pećnice. Iscijedite dva limuna i protisnite 2 češnja bijelog luka. Pomiješajte ulje, limunov sok, protisnuti češnjak, sol i papar. Piletinu posušite papirnatim kuhinjskim ručnikom pa je natrljajte pripremljenom marinadom.
Pile iznutra začinite solju i biberom pa stavite dva zgnječena češnja bijelog luka, cijeli limun, majčinu dušicu i ružmarin. Po potrebi batke zavežite uzicom. Kako navodi Punkufer, premjestite piletinu u lim za pečenje. Pecite oko 1 sat, ili dok koža ne postane lijepo zlatnosmeđa. Umakom od limuna koji se napravio tokom pečenja u limu prelijte pile pa ga ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Izrežite meso i poslužite s umakom.

Oglas



Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama