Marinirana piletina u kombinaciji s brokulom uvijek je dobar izbor.
Sastojci:
– 2 pileća filea
– 1 kašika meda
– 1 mala kašika suhog biljnog začina
– sol, biber
– 1/2 limuna
– 3 male kašike maslinovog ulja
– 1 režanj bijelog luka
– 300 g brokule
– chilli u prahu
– 1 kašika prepečenog sezama
Priprema:
Piletinu narežite na kockice i stavite u posudu.
Dodajte med, suhi biljni začin, posolite i pospite biberom.
Zatim dodajte limunov sok i jednu kašiku maslinovog ulja. Promiješajte i ostavite da se marinira 10 do 20 minuta.
Brokulu stavite u proključalu posoljenu vodu i kratko kuhajte, a zatim ocijedite.
U većoj tavi dobro zagrijte dvije kašike maslinovog ulja i stavite piletinu. Pržite je do zlatne boje, povremeno miješajući.
Pred kraj dodajte izgnječeni bijeli luk i brokule, pa sve zajedno još malo dinstajte.
Zatim pospite chillijem, ako volite pikantna jela i dosolite ako je potrebno.
Na kraju pospite prepečenim sezamom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!