
Ako volite topla, domaća peciva s maslacem, ovaj recept za devrek će vas oduševiti!
Oglas
Priprema je jednostavna, a rezultat je mekan, slojevit i savršen za posluživanje uz jogurt ili omiljeni namaz.
Sastojci:
200 ml vode
Oglas
100 ml mlijeka
1 kašika šećera
1 kesica suhog kvasca
1 jaje
Oglas
50 ml ulja
1 kašičica soli
500 g brašna (po potrebi)
2 kašike maslaca (za premazivanje)
Oglas
1 žumance + 1 kašika mlijeka (za premazivanje prije pečenja)
Priprema:
Pomiješajte vodu, mlijeko, šećer i kvasac. Dodajte jaje, ulje, so i postepeno brašno. Umijesite mekano tijesto.
Ostavite tijesto da odmori 10 minuta, pa ga premažite s malo ulja i ponovo premijesite.
Oglas
Nakon 20 minuta, tijesto podijelite na 12 loptica. Neka odmore još 5 minuta, prenosi Coolinarika.
Svaku lopticu rastanjite prstima, stavite komadić maslaca i zarolajte u spiralu.
Đevreke slažite na papir za pečenje, premažite umućenim žumancetom s mlijekom.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Oglas
Posluživanje:
Poslužite toplo uz jogurt, čaj ili kao prilog glavnom obroku. Dobar tek!
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas