Napravite najukusniji zeleni pesto za tjesteninu od svega nekoliko sastojaka

Cooking 14. mar 202408:17 0 komentara
Pexels

Brzinski obrok gotov u svega nekoliko minuta.

Tjesteninu volimo na sve načine, a pogotovo kada sami pripremamo savršen pesto s kojim će se sljubiti svi nama najdraži okusi.

Novi list predlaže brzi zeleni pesto s limunom gotov u svega petnaest minuta.

Sastojci

– 350 g tjestenine

– ½ manje glavice brokule

– velika šaka bosiljka

– velika šaka špinata kojeg ste oparili u kipućoj vodi, a potom ohladili i pustili da se ocijedi višak vode

– 4 čajne žlice pinjola

– 1 režanj češnjaka

– 6 čajnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

– velika šaka graška (kojeg ste prethodno skuhali)

– 3 čajne žlice naribanog parmezana

– 3 čajne žlice krem sira

Postupak

Tjesteninu skuhajte sukladno uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, skuhajte brokulu u kipućoj i slanoj vodi. Iscijedite ju i potom stavite u blender zajedno sa špinatom i bosiljkom te dobro usitnite.

Umiješajte češnjak, limunov sok, maslinovo ulje, grašak, pinjole, parmezan i krem sir te začinite po želji.

Nakon što ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala.

Tjesteninu vratite u posudu za kuhanje i dodajte pesto zajedno s malo vode koju ste stavili sa strane.

Pomiješajte, provjerite odgovaraju li vam svi začini te treba li dodati još koji i poslužite.

Dobar tek!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!