Brzinski obrok gotov u svega nekoliko minuta.
Tjesteninu volimo na sve načine, a pogotovo kada sami pripremamo savršen pesto s kojim će se sljubiti svi nama najdraži okusi.
Novi list predlaže brzi zeleni pesto s limunom gotov u svega petnaest minuta.
Sastojci
– 350 g tjestenine
– ½ manje glavice brokule
– velika šaka bosiljka
– velika šaka špinata kojeg ste oparili u kipućoj vodi, a potom ohladili i pustili da se ocijedi višak vode
– 4 čajne žlice pinjola
– 1 režanj češnjaka
– 6 čajnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
– velika šaka graška (kojeg ste prethodno skuhali)
– 3 čajne žlice naribanog parmezana
– 3 čajne žlice krem sira
Postupak
Tjesteninu skuhajte sukladno uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, skuhajte brokulu u kipućoj i slanoj vodi. Iscijedite ju i potom stavite u blender zajedno sa špinatom i bosiljkom te dobro usitnite.
Umiješajte češnjak, limunov sok, maslinovo ulje, grašak, pinjole, parmezan i krem sir te začinite po želji.
Nakon što ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala.
Tjesteninu vratite u posudu za kuhanje i dodajte pesto zajedno s malo vode koju ste stavili sa strane.
Pomiješajte, provjerite odgovaraju li vam svi začini te treba li dodati još koji i poslužite.
Dobar tek!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!