
Od nekoliko osnovnih sastojaka možete pripremiti mekane piroške koje se doslovno tope u ustima. Ovaj recept idealan je za večeru uz čašu jogurta ili svježi paradajz.
Oglas
Bilo da želite obradovati obitelj ili poslužiti nešto domaće i ukusno gostima, ove piroške će vas osvojiti – brze su, povoljne i uspijevaju baš svakome!
Sastojci:
Za tijesto:
Oglas
- 400 ml mlake vode
- 1 čajna žličica šećera
- 2 čajne žličice soli
- 8 g suhog kvasca
- 1–2 žlice ulja
- 550 g brašna
Za nadjev:
- kiselo vrhnje
- feta sir
Priprema:
- U mlaku vodu dodajte kvasac i šećer. Promiješajte.
- Dodajte brašno i sol pa umijesite mekano tijesto.
- Tijesto lagano nauljite, stavite u posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da naraste (oko 20 minuta).
- Kada naraste, tijesto podijelite na 12 loptica.
- U zdjeli pomiješajte izmrvljen feta sir i kiselo vrhnje.
- Uzmite jednu lopticu, razvaljajte je što tanje rukama (možete ih malo nauljiti), pa nadjenite smjesom.
- Preklopite ivice i urolajte kao pirošku.
- Pržite u vrelom ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju sa svih strana.
Poslužite uz:
- čašu jogurta
- narezani svježi paradajz
- kiselo vrhnje ili domaći ajvar
Savjet plus: Piroške možete puniti i drugim sastojcima – šunkom, sirom, gljivama, pa čak i piletinom – ovisno o ukusu!
Više tema kao što je ova?
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas