
Jesti fino, zdravo i raznovrsno, a pritom ne provesti sve slobodno vrijeme u kuhinji, izazov je pogotovo za radnih dana. Zato jednostavnih a maštovitih recepta nikada ne može biti previše. Predstavljamo pečenu cvjetaču "a la carbonara".
Takav je i ovaj recept za pečenu cvjetaču u ukusnom i brzom umaku nadahnutom carbonarom. Aromatična pečena cvjetača može zamijeniti tjesteninu, ali – ne mora, pogotovo ako ste željni zasitnog obroka nakon kojeg nećete tako skoro ponovno biti gladni.
Cvjetača “a la carbonara” – sastojci
1 glavica cvjetače
120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, podijeljeno
1 čajna žličica soli
2 čajne žličice crnog papra u zrnu
2 češnja češnjaka
170 g suhog mesa, nasjeckanog na kockice
4 žumanjka
100 g naribanog parmezana
prstohvat ljuskica crvene paprike
4 žlice peršina, svježeg, nasjeckanog
30 g naribanog parmezana
1 kg tjestenine po izboru
Cvjetača “a la carbonara” – priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Nasjeckajte cvjetaču na cvjetove i pokapajte je maslinovim uljem te začinite solju, paprom i protisnutim češnjakom. Raširite cvjetove na lim za pečenje obložen papirom i pecite 40 minuta. Dok se cvjetača peče, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Za umak najprije pržite kockice suhog mesa u zagrijanoj tavi na srednje jakoj vatri oko 4, 5 minuta. Dodajte češnjak i ljuskice crvene paprike i dobro promiješajte. Pomiješajte žumanjke, ostatak maslinovog ulja, parmezan, zdrobljeni papar u zrnu i sol. Ubacite pečenu cvjetaču u tavu sa slaninom pa ulijte umak i promiješajte. Kuhajte 4 minute uz stalno miješanje da se jaja ne ispeku. Prelijte umak preko tjestenine i ukrasite svježim nasjeckanim peršinom i svježe naribanim parmezanom.
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!