Ukusni fileti oslića u sosu od bijelog vina.
Sastojci:
– 1 kg oslića (fileti)
– 2-3 mrkve
– 1 manja glavica celera
– 1 veća glavica luka
– 1 paškanat
– nekoliko zrna bibera
Sos:
– čaša bijelog vina (2 dl)
– čaša vode (2 dl)
– brašno
– ulje
– biber
– sjeckani peršinov list
– sol
Priprema:
Mrkvu, luk, celer i paškanat isjeći na kolutove.
U veću pravougaonu zdjelu, koju ste malo podmazali uljem, staviti red fileta oslića, preko staviti svu količinu sječenog povrća, zrna bibera, posoliti i po želji pobiberiti i završiti drugim redom fileta oslića.
Sos: Na laganoj vatri zagrijati dvije kašike ulja, dodati dvije kašike brašna, malo soli i bibera.
Miješati par minuta da se dobije masa svijetle boje. Na masu sipati čašu vina i čašu vode. Kratko prokuhati uz miješanje.
Ovim sosom preliti ribu i u toploj rerni kratko zapeći.
Posuti sitno sječenim peršinovim listom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!