Talijanska kuharica Marcella Hazan, preminula je 2013. godine, ali u kulinarskom svijetu ostavila je mnogo toga iza sebe. Osim puno recepata, svoje znanje i vještine prenosila je na druge, pa je i danas vrlo cijenjena.
U jednoj od mnogobrojnih kuharica koje je napisala otkrila je koji je to umak za tjesteninu, prema njoj i njezinim kolegama, najbolji na svijetu, a iznenadila je činjenica da sadrži samo tri sastojka.
Osim što je ovaj umak znatno jeftiniji od drugih, možete ga pripremiti u većim količinama i pohraniti u staklenke.
Pelati, luk i velika količina maslaca – to je sve što vam treba da umak za tjesteninu bude ukusan, prenosi Mirror njezin recept iz 1992.
Sve što trebate napraviti je nasjeckati luk, popržiti ga na tavi, dodati pelate i kada oni puste svoju tekućinu dodate maslac. Sve pirjate 45 minuta.
Iako je vrlo jednostavan, ovaj umak je magazin Delish proglasio najboljim na svijetu, piše Večernji list.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!