Kiselo-slatka ovsena kaša za zdrav početak dana.
Sastojci:
– 1 šoljia (2dl) ovsenih pahuljica
– 2,5 šolje (5dl) vode
– 1 kašičica lanenog sjemena
– 1 šoljica višanja
– 1 banana
– cimet
– 2 kašičice meda
Priprema:
Stavite vodu u posudu da se zagrije. Ovsene pahuljice malo usitnite u blenderu, laneno sjeme također sameljite u blenderu.
Prije nego što voda prokuha, sipati pahuljice i lan, i miješati na umjerenoj temperaturi.
Smanjiti temperaturu na minimum, da se kaša lagano krčka još pet minuta.
Očistiti višnje, svježe ili smrznute, i nemojte ih potpuno ocijediti od soka koji puste, on će dati kaši lijepu rozikastu boju. Ubaciti ih u kašu i miješati, dovoljno je da prokrčka samo minut-dva.
Sklonite sa šporeta dodajte izgnječenu bananu, cimet i med. Servirajte u posude.
Prijatno!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!