Oglas

Pastrmka iz rerne

author
Coolinarika
01. feb. 2021. 13:37
Pastrmka
Shutterstock | Shutterstock

Riba sa povrćem iz rerne.

Oglas

Sastojci:

– 4 pastrmke

– 1 glavica crnog luka

– 1 glavica bijelog luka

– 1 manja šargarepa

– peršun

– so, biber

– ruzmarin

– lovorov list

– limun

– maslinovo ulje

– malo bijelog vina

Priprema:

Pastrmku očistiti i usoliti.

Iseckati sitno crni luk na kockice, beli luk, izrendati šargarepu na krupno rende, peršun iseckati, sve to posoliti, dodati malo bibera i ulja, pa izmešati i napuniti pastrmku.

Nauljiti dobro pleh, pa složiti pastrmke, preliti maslinovim uljem i bijelim vinom.

Dodati i malo ruzmarina, lovorov list i peći na 200 stepeni dok ne porumene.

U toku pečenja povremeno ih prelijte masnoćom iz pleha.

Nacijediti preko pastrmki limun i služite uz bareni krompir sa blitvom ili uz rižu.

Prijatno!

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama