Saznajte kako da dobijete savršeno kuhana jaja.
Sastojci za šest osoba:
– 1,5 kašike soli
– 90 ml. sirćeta
– 2,2 l vode
– 12 jaja
Priprema:
U veću šerpu pomiješati slo, sirće, vodu i pustiti da provri.
Dodati jedno po jedno jaje sa rešetkastom kašikom, pažljivo da ih ne polupate. Smanjiti temperaturu na vrlo blago kuhanje i kuhati 14, pazite 14 minuta.
Kuhana jaja izvaditi iz vrele vode i staviti ih u ledenu vodu, ili pustiti da hladna voda ide preko njih, hladiti ih 15 minuta.
Prije spuštanja jaja u vrelu vodu, oprati ih i ostaviti oko pola sata na sobnoj temperaturi, jer staviti hladna jaja u vrelu vodu popucaće vam, zbog velike razlike u temperaturi.
Ako zagrijavate jaja zajedno sa vodom, kuhati ih tačno 5 minuta i odmah ih hladite ledenom vodom, dobićete isto ovako lijepo kuhana jaja.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!