Oglas

Pileće šnicle

author
Coolinarika
03. jan. 2022. 15:19
1641120427-shutterstock_685372456-750x500
Shutterstock | Shutterstock

Ručak za ljubitelje pilećeg mesa.

Oglas

Sastojci:

– 500 g pilećih fileta

– 1 veći poriluk

- timijan

- 1 jaje

- 1-2 kašike prezli

- 1 kašika suhog boljnog začina

- ulje za prženje

Priprema:

Pileće meso sameljite, dodajte suhi biljni začin, sjeckani poriluk, timijan, jaje i prezle.

Sve dobro izmješajte i ostavite da stoji oko sat vremena.

Nakon toga oblikujte šnicle i pecite ih na ulju sa svake strane po pet minuta.

Poslužite tople sa prženim krumpirom i salatom po želji.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama