Pire od tri vrste povrća

Cooking 09. feb 202217:38 0 komentara
Shutterstock

Ukusan dodatak jelima od mesa.

Sastojci:

– 100 g celera

– 300 g krompira

– 300 g graška

– 1 crni luk

– 2 čehna bijelog luka

– 1 kašika maslaca

– sol, biber

Priprema:

Crni i bijeli luk usitniti, krompir i celer isjeći na kockice.

Luk kratko popržiti na maslacu, pa dodati bijeli luk.

Kad bijeli luk pusti aromu, dodati krompir, grašak i celer. Naliti vodom da prekrije povrće, posoliti, pobiberiti i kuhati dok povrće ne omekša.

Omekšalo povrće procijediti i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu kako biste dobili pire.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!