Oglas

Pljeskavice od tikvica

author
Coolinarika
07. apr. 2021. 09:32
Fried,Zucchini,Balls,Plate,Near,Greek,Salad,Dish,,Snacks,On
Shutterstock | Shutterstock

Pljeskavice od tikvica i pančete pečene u rerni.

Oglas

Sastojci:

– 1 tikvica

– 1 jaje

– 2 čena bijelog luka

– 2 kašike isjeckane pančete

– 1 mocarela

– 2 kašike zobenih pahuljica

– malo usitnjenog peršuna

– so , biber

– maslinovo ulje

– po želji susam

Priprema:

Krupno narendane tikvice staviti u posudu sa maslinovim uljem dodati bijeli luk i dinstati par minuta dok ne ispari voda iz tikvica.

Malo ohlađenim tikvicama dodati jaje, peršun, pančetu, pahuljice, so i biber.

Dobro promiješati, oblikovati kuglice, a u sredinu svake staviti kockicu mocarele, pa malo dlanovima pritisnuti.

Po želji uvaljati u susam.

Staviti na pleh obložen papirom, svaku pljeskavicu poprskati maslinovim uljem.  Zagrijati rernu na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.

Prijatno!

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama