Pljeskavice od tikvica i pančete pečene u rerni.
Sastojci:
– 1 tikvica
– 1 jaje
– 2 čena bijelog luka
– 2 kašike isjeckane pančete
– 1 mocarela
– 2 kašike zobenih pahuljica
– malo usitnjenog peršuna
– so , biber
– maslinovo ulje
– po želji susam
Priprema:
Krupno narendane tikvice staviti u posudu sa maslinovim uljem dodati bijeli luk i dinstati par minuta dok ne ispari voda iz tikvica.
Malo ohlađenim tikvicama dodati jaje, peršun, pančetu, pahuljice, so i biber.
Dobro promiješati, oblikovati kuglice, a u sredinu svake staviti kockicu mocarele, pa malo dlanovima pritisnuti.
Po želji uvaljati u susam.
Staviti na pleh obložen papirom, svaku pljeskavicu poprskati maslinovim uljem. Zagrijati rernu na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.
Prijatno!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!