Puretina sa jogurtom i sirom

Cooking 07. feb 202311:47 0 komentara
Shutterstock

Fantastična kombinacija sastojaka.

Sastojci:

– 500 g purećeg filea

– 4 dl jogurta

– 100 g trapista

– 100 g prezli

– 2 kašike peršina

–  biber, sol, po ukusu

– malo ulja

Priprema:

Trapist izrendati na krupno, peršin sitno isjeckati, a meso isjeći na šnicle.

U odgovarajućoj posudi izmješati trapist, peršin i prezle.

Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i uvaljati ih u smjesu sa trapistom.

Vatrostalnu posudu premazati uljem, složiti pripremljene šnicle, preostali jogurt i smjesu za paniranje preliti preko njih i pokriti aluminijumskom folijom.

Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, pa skinuti aluminijumsku foliju i ostaviti šnicle da se zapeku.

Poslužiti uz pomfrit ili po želji.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!