Fantastična kombinacija sastojaka.
Sastojci:
– 500 g purećeg filea
– 4 dl jogurta
– 100 g trapista
– 100 g prezli
– 2 kašike peršina
– biber, sol, po ukusu
– malo ulja
Priprema:
Trapist izrendati na krupno, peršin sitno isjeckati, a meso isjeći na šnicle.
U odgovarajućoj posudi izmješati trapist, peršin i prezle.
Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i uvaljati ih u smjesu sa trapistom.
Vatrostalnu posudu premazati uljem, složiti pripremljene šnicle, preostali jogurt i smjesu za paniranje preliti preko njih i pokriti aluminijumskom folijom.
Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, pa skinuti aluminijumsku foliju i ostaviti šnicle da se zapeku.
Poslužiti uz pomfrit ili po želji.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!