Puretina sa porilukom

Cooking 26. jan 202316:57 0 komentara
Shutterstock

Jelo koje se brzo priprema.

Sastojci:

– 600 g purećeg bijelog mesa

– 1 kašičica slatke mljevene paprike

– 40 g maslaca

– 700 g poriluka

– 150 ml bijelog vina

– 100 ml pavlake

– 1 kašika suhog biljnog začina

Priprema:

Pureće meso isjecite na komade. Poriluk dobro operite, pa isjecite na kolutove.

Na zagrijanom maslacu prepecite meso i pripremljeni poriluk. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.

Promiješajte, dodajte suhi biljni začin i nastavite da dinstate na umjerenoj temperaturi zalivajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umiješajte pavlaku.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!