Oglas

Recept dana: Neodoljivo mekana piletina u prefinom umaku na talijanski način

author
Punkufer.hr
16. feb. 2025. 15:43
63014466-piletina-u-umaku-od-rajcice
(Foto:Shutterstock) | (Foto:Shutterstock)

Pollo in potacchio jednostavno je, rustikalno jelo iz talijanske regije Le Marche. Piletina se pirja dok ne postane neodoljivo meka u bijelom vinu, rajčici, češnjaku i ružmarinu (koji daje poseban okus pa ga nemojte preskočiti).

Oglas

Nevjerojatno je koliko je jednostavna za pripremu, a opet prepuna je okusa i mirisa. Meso poslužite uz kremastu palentu ili pečeni krumpir. Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i zahtijeva minimalno vremena provedenog u kuhinji, ali je zato okus neodoljiv.

Piletina u umaku od rajčice:


  • 4 pileća batka

  • 4 pileća zabatka

  • 2 češnja češnjaka

  • 1 grančica ružmarina

  • 125 ml bijelog vina

  • 130 g passate

  • 2 žlice maslinovog ulja

  • sol, papar


Piletinu posolite s obje strane. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i dodajte dva cijela, oguljena češnja češnjaka. Pržite češnjak oko 1 minutu dok ne zamiriši i počne dobivati zlatnu boju.

Izvadite češnjak i ostavite ga sa strane. Piletinu stavite u tavu s kožom prema dolje i pržite 4-5 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Okrenite je i pržite drugu stranu još 4-5 minuta. Dodajte bijelo vino i pustite da ispari 2-3 minute. Zatim dodajte passat i promiješajte. Vratite češnjak u tavu i dodajte grančicu ružmarina.

Pokrijte poklopcem i lagano pirjajte piletinu na laganoj vatri 50 minuta. Zatim maknite poklopac i pustite da se umak malo zgusne još 5 minuta. Poslužite piletinu s pečenim krumpirom ili povrćem po izboru i uživajte.

Oglas



╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama