Pizzu više nećete morati da naručujete iz restorana jer ćete sada znati recept za pravljenje ovog talijanskog specijaliteta kod kuće.
Svjetski poznati kuhar Jamie Oliver ima recept za savršeno tijesto za pizzu koje će baš svaki put biti hrskavo i sočno pa će svi tražiti parče više.
Sastojci:
- pola kilograma brašna
- prstohvat soli
- jedna kesica suhog kvasca
- dvije kašike maslinovog ulja
- kašičica šećera
Priprema:
Pomješajte brašno i so u dubljoj posudi. U čašu tople (ne vrele) vode umješajte kvasac i šećer i ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim ga ubacite u posudu s brašnom i soli, dodajte još 300 ml vode i ulje i mijesite rukama dok ne dobijete savršeno glatko tijesto.
Prebacite tijesto u veliku posudu, pospite ga brašnom i prekrijte krpom. Stavite je na toplo mesto i čekajte otprilike sat vremena da se tijesto digne.
Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite tijesto i gnječite ga rukama kako biste izbacili zrak iz njega. Tijesto odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider, piše Krstarica.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!