Tajna za autentični i ukusni sladoled bez mliječnih proizvoda.
Sladoled na biljnoj bazi, kao i drugi proizvodi u veganskom svijetu su proširili svoju kuhinju sa novim receptima i boljom kvalitetom. Mnoge komercijalne varijacije su zamjenile mliječne proizvode i jaja sa više primamljivijim sastojcima kao sojino ulje.
Ovaj recept je bogat ukusom kokosa, i može se jesti sam ili kao dodatak nekom drugom jelu.
RECEPT
Za 775 grama sladoleda potrebno je:
2 x 400 ml limenke kokosovog mlijeka
2 kašike kokosovog brašna
30 g slatkog sirupa
90 g bijelog šećera
Soli, po želji
1-2 kašičice ekstrakt od vanilije
1 kašika ruma
Priprema
Stavite kokosovo brašno u tavu srednje veličine, na tihoj vatri. Dodajte kokosovo mlijeko, mješajte dok dodajete.
Zatim dodajte slatki sirup, šećer i malo soli. Ostavite na vatri dok ne poćne polako kljucati.
Promješajte smjesu u blenderu dvije minute, zatim dodajte ekstrakt od vanilije i rum.
Ostavite smjesu da se hladi u frižideru nekoliko sati, zatim je ponovno promjesajte blenderom 30 sekundi.
Ostavite u zamrzivaču da se stvrdne.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!