Recept: Palačinke koje ne debljaju

Cooking 19. apr 202208:36 0 komentara
shutterstock

Prave se skoro isto kao klasične.

Palačinke od heljdinog brašna vole mnogi jer su zapravo zdravija opcija od onih klasičnih, odlične su za one koji brinu o liniji jer ne debljaju, a vrlo su ukusne, prenosi Zadovoljna.rs.

Palačinke od heljde će biti sjajna poslastica ako ih poslužite uz grčki jogurt i bobičasto voće uz javorov sirup ili malo meda.

Jedna porcija (bez jakih preljeva) ima oko 170 kalorija, pet grama proteina, oko 25 grama ugljikohidrata (od toga dva grama šećera), zatim šest grama masti (od kojih dva grama zasićenih), pola grama vlakana i oko gram soli, piše BBC.

Sastojci

– 4 pune žlice heljdinog brašna

– 4 pune žlice integralnog brašna

– jedna i po žličica praška za pecivo

– prstohvat soli

– 1 jaje

– 150 ml mlijeka po želji

– 1 žlica maslinovog ili biljnog ulja po želji, plus za prženje

Za posluživanje (po želji) – sirup od javora, jogurt, bobičasto voće, maline…

Priprema

Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol u posudu za miješanje. U posebnoj posudi umutite jaje s mlijekom i uljem dok se dobro ne umiješa. Dodajte tekuće sastojke suhim sastojcima i miješajte dok se sve lijepo ne sjedini.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, pa dodajte malo ulja. Onda tavu pažljivo obrišite ubrusom.

Ulijte smjesu grabilicom u tavu, ali tako da palačinke budu za nijansu deblje od onih od klasičnog brašna da ne bi pucale.

Pržite s obje strane po oko 45 sekundi, odnosno dok se ne počnu odvajati od tave.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!