Oglas

Jeste li probali?

Recept za gazpacho: Osvježavajuća španjolska juha koja se ne kuha

author
Punkufer.hr
03. jul. 2025. 07:26
gazpacho
Foto: Shutterstock

Gazpacho je tradicionalna juha s juga Španjolske koja se priprema od svježe rajčice i drugog sirovog povrća.

Oglas

Ona potiče rad žlijezda slinovnica, a služi kao vrsta gastronomskog aperitiva tijekom ljeta. Ne čudi stoga što ga mnogi služe iz čašice za rakiju koju možete 'trgnuti' prije glavnoga jela.

Sastojci za juhu gazpacho za 4-6 osoba:

1 kg svježih rajčica

Oglas

2 svježa krastavca

2 kriške staroga kruha (bez kore)

1 manji luk

2-3 češnja češnjaka

Oglas

2 zelene paprike babure

maslinovo ulje

nekoliko kapi octa

sol i papar po želji

Oglas

malo mlijeka

Priprema gazpacha:

Namočite kruh u malo mlijeka dok ne omekša, odstranite tekućinu pa ga stavite u blender. Operite rajčice, ogulite kožu i odstranite koštice pa ju narežite na kockice i pridružite kruhu.

Na kockice narežite i očišćene krastavce, paprike, luk i češnjak te ih pomiješajte s ostalih sastojcima i usitnite u blenderu dok ne dobijete gustu smjesu. Začinite maslinovim uljem, octom te solju i paprom po želji.

Oglas

Ohladite juhu u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja.

Poslužite uz svježe povrće i preprženi kruh.

Prijatno!

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama