Tajna u jednom sastojku
Recept za prženice na mađarski način

Recept za pohovani hljeb (prženice) svima je dobro poznat, stoga vam ovaj put donosimo varijaciju na temu – pohovani hljeb na mađarski način.
Oglas
Tajni sastojak koji se dodaje tokom pripreme – oduševit će vas!
Sastojci (za 5 osoba):
20 kriški starog hljeba
Oglas
10 kriški topljivog sira
300 g naribanog topljivog sira
300 ml mlijeka
100 g brašna
Oglas
4 jaja
ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipajte mlijeko. U drugoj posudi dobro umutite jaja. U treću stavite brašno, a u četvrtu naribani sir.
Oglas
Kriške hljeba vrlo kratko umočite u mlijeko, odmah ih izvadite i nježno ocijedite među dlanovima.
Na jednu krišku stavite komad sira, pa je poklopite drugom kriškom – kao sendvič.
Pripremljene sendviče prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, a potom ih stavite u tanjir s naribanim sirom i odozgo još malo pospite sirom.
U tavi dobro zagrijte ulje, pa pržite kriške s obje strane dok ne dobiju lijepu, zlatno-smeđu koricu.
Oglas
Gotove prženice stavite na kuhinjski papir da upiju višak masnoće, piše Stvar ukusa, a prenosi krstarica.com.
Vrlo važno:
Pohovani hljeb pripremajte jedan po jedan. Dakle:
kratko umočite u mlijeko → preklopite s kriškom sira → uvaljajte u brašno i jaja → pospite sirom → odmah stavite u vruće ulje.
Oglas
Tek tada pripremajte sljedeći.
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas