Poslastica bez glutena koja se ne peče.
Sastojci
– 300 g hurmi bez košpica
– 300 g oraha
– 9 kašika (supenih) kakaa u prahu
– 2 kašike (supene) ekstrakta vanilije
– 50 ml javorovog sirupa ili meda
– 2 kašike (supene) kokosovog ulja
– 2 kašike (supene) vode
– prstohvat soli
Priprema
U blenderu sameljite hurme i orahe, dodajte šest kašika kakaa, jednu i pol kašiku ekstrakta vanilije, dvije kašike vode i prstohvat soli.
Miješajte smjesu sve dok ne počne odvajati od stranica blendera, a zatim je nalijete u pleh za pečenje.
U posudi pomiješajte ostatak kakaa i ekstrakt vanilije s dvije kašike kokosovog ulja, javorovim sirupom ili medom. Miješajte dok ne nestanu sve grudvice pa time prelijte kolač.
Pustite da se hladi oko dva sata prije posluživanja.
Po želji ukrasite voćem i sjeckanim orasima, lješnjacima ili bademima.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!