Oglas

Riža sa tunjevinom

author
Coolinarika
11. jan. 2022. 15:49
1641903010-shutterstock_1086018266-750x501
Shutterstock | Shutterstock

Jelo koje se jednostavno priprema, pogodno i za početnike u kuhanju.

Oglas

Sastojci:

– 150 g riže

– 100 ml vrhnja za kuhanje

- 1 list lovora

- prstohvat rendanog muškatnog oraščića

- 40 g maslaca

- 100 g luka

- 1 kašičica suhog biljnog začina

- 2 konzerve tunjevine (komadi)

- sol, biber

I još...

- 2 kuhana jajeta

- 1 kašika nasjeckanog peršina
Priprema:

Rižu operite i kuhajte u posoljenoj vodi. Kuvan u rižu ocijedite.

Pavlaku zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.

Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga prodinstajte i dodajte mu kuvanu rižu, suhi biljni začin, tunjevinu, sve zalijte pripremljenom pavlakom i kratko prokuhajte.

Na kraju po potrebi posolite i pobiberite.

Poslužite dekorisano isječenim kuhanim jajima i peršinom .

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama