Jelo koje se jednostavno priprema, pogodno i za početnike u kuhanju.
Sastojci:
– 150 g riže
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– 1 list lovora
– prstohvat rendanog muškatnog oraščića
– 40 g maslaca
– 100 g luka
– 1 kašičica suhog biljnog začina
– 2 konzerve tunjevine (komadi)
– sol, biber
I još…
– 2 kuhana jajeta
– 1 kašika nasjeckanog peršina
Priprema:
Rižu operite i kuhajte u posoljenoj vodi. Kuvan u rižu ocijedite.
Pavlaku zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga prodinstajte i dodajte mu kuvanu rižu, suhi biljni začin, tunjevinu, sve zalijte pripremljenom pavlakom i kratko prokuhajte.
Na kraju po potrebi posolite i pobiberite.
Poslužite dekorisano isječenim kuhanim jajima i peršinom .
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!