Rižoto s pečurkama

Cooking 07. feb 202115:16 0 komentara
shutterstock

Kremasti rižoto s više vrsti pečurki.

Sastojci:
– 500 g miješanih pečurki (bukovače, zlatni i bijeli šampinjoni)

– 1 crni luk

– maslac

– 1 vrećica krem juhe od pečurki

– 0,5 l vode

– 300 g kuhane riže

– mažuran, slo, papar

– parmezan

Priprema:
Na maslacu popržiti luk, dodati očišćene pečurke narezane na četvrtine. Dobro ih dinstati.

Dodati pred kraj mažuran i još malo prodinstati.

U pola litra mlake vode umiješati krem juhu od pečurki, pa dodati dinstane pečurke.

Kuhati dok se ne dobijete kremasti umak.

Posebno skuhati rižu, pa preliti umakom.

Posuti parmezanom.

Poslužiti uz salatu po izboru.

Dobar tek!

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!