Rolat sa dvije vrste čokolade

Cooking 05. jan 202321:59 0 komentara
Shutterstock

Čokoladni rolat sa filom od nes kafe.

Sastojci:

Kora:

– 6 jaja

– 6 kašika šećera

– 6 kašika brašna

Fil:

– 200 ml slatkog vrhnja

– 200 g bijele čokolade

– 1 kašičica nes kafe

– 100 g putera

– 50 g šećera u prahu

Čokoladna glazura:

– 150 g crne čokolade, po izboru

– 4 kašike ulja

Priprema:

Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka. Posebno umutiti žumanjca sa šećerom.

Polako dodati brašno, a zatim pažljivo u to umiješati umućen snijeg od bjelanjaka, miješati polako, ručno.

Tepsiju za pečenje obložiti papirom za pečenje. Izliti smjesu u tepsiju i ispeći koru na umjerenoj temperaturi. Jos vruću koru staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat.

Sipati slatko vrhnje u šerpicu, staviti na šporet i prije nego sto provri skinuti sa šoreta.

Odmah dodati kašičicu nes kafe i bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti puter i šećer u prahu, a zatim spojiti sa filom od slatkog vrhnja. Mutiti nekoliko minuta dok fil ne očvrsne.

Odviti koru, namazati umućenim filom i zaviti. Premazati rolat čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako sto ćete na pari otopi čokoladu sa uljem, kada se prohladi premazati rolat.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!