Oglas

Samo 6 sastojaka: Recept za najbolju "salatu" od paradajza koja se jede s čipsom

author
Punkufer.hr
30. jun. 2024. 18:23
salata
Shutterstock | Shutterstock

Pico de gallo jedna je od najpopularnijih meksičkih salsa u svijetu. U Meksiku se naziva još i salsa Mexicana jer obuhvaća boje meksičke zastave: zelenu, bijelu i crvenu.

Oglas

Pico de gallo se radi od svježih sastojaka - baza su joj sirove namiornice poput rajčice, luka, ljute papričice, limete, svježih listova korijandera te soli.

Servira se najčešće s čipsom od tortilje, ali poslužuje i s ribom, piletinom s roštilja i sličnim jelima.

Vrlo se lako priprema i kod kuće, a okus joj postaje sve bolji što duže stoji u hladnjaku. Ipak, treba imati na umu da biste pripremljenu smjesu koja stoji u hladnjaku trebali pojesti u maksimalno tri dana.

Najvažnije za recept jest da koristite svježe i zrele namirnice – nedozrela rajčica drvenaste teksture upropastit će cijelu salsu.

Sastojci za pico de gallo:


  • 1 velika svježa i zrela rajčica

  • ½ luka

  • 1 jalapeño papričica

  • 15 grama svježih listića korijandra

  • ½ limete

  • so po želji


Priprema:

Iscijedite sok limete i posolite ga. U tekućinu dodajte sitno nasjeckanu rajčicu, luk i jalapeño papričicu. Sve dobro promiješajte pa u salsu dodajte narezane listiće svježeg korijandra.
Ohladite u hladnjaku barem pola sata prije posluživanja. Prijatno!

Oglas




Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad




Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama