Sarajevska penzionerka preporučuje pravljenje domaćeg hljeba: Dok gledate dnevnik on je pečen

Cooking 11. nov 202409:41 0 komentara
N1

U domu penzionerke Mirsade Salihagić umijesili smo domaći hljeb te nam je Mirsada izračunala koliko novca možemo sačuvati ako sami pečemo osnovnu životnu namirnicu.

Kako kaže Mirsada, u razgovoru sa drugim penzionerkama život pripadnika treće životne dobi je jako loš.

“Žene skuhaju pa po sedam dana jedu nešto. Ove koje nemaju nikakvih primanja mimo toga, koje nemaju djecu oni su primorani da idu u narodne kuhinje, da uzimaju obroke uz naravno dokaz da su sami. Tako da oni moraju ići u narodnu kuhinju. Ko ima djecu on dobija bilo kakvu pomoć, ali ne možeš ti sada zajahati djecu jer oni imaju svoje probleme, obaveze ali opet se snalazimo”, rekla je.

Otkrila je Mirsada koliko je njoj potrebno brašna za pravljenje hljeba.

“Od pet kilograma brašna ja mjesec dana jedem kvalitetan hljeb bez nekih aditiva, što stavljaju hljeb pa on bude napuhan”, objasnila je Mirsada.

Mirsada je ne samo penzionerima već i svima dala savjet kako umijesiti hljeb i preporučila da to rade, jer kako kaže, cijene pekarskih proizvoda rastu, dok je njihov kvalitet upitan.

“Poslije ručka hljeb da zamijese. Do 40 minuta on dobije volumen tada se prekuhava, stavljate ga u tepsiju još dvadeset minuta, stavite ga u rernu. Dok gledate dnevnik za dvadeset minuta, na 200 stepeni hljeb je pečen, pokrijete ga i 3-4 dana ste mirni”, kazala je Mirsada.

U videu pogledajte kako je Mirsada gledateljima N1 praktično pokazala kako umijesiti hljeb.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!