Čokolada, višnje i šlag nadopunjuju se u njemačkom klasiku popularnoj "švarcvaldici". No provjereno dobar tris sastojaka Schwarzwald torte, nađe se i u brojnim drugim desertima, a omiljeni ljetni je sladoled koji možete napraviti i kod kuće i poslužiti ga između keksa.
Sastojci za sladoled:
- 170 g smrznutih višanja bez košpica
- 50 g čokolade
- 475 ml vrhnja za šlag
- 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 2 kašikice ekstrakta vanilije
- 1 kašika svježeg soka od limuna
- pakiranje kesa s čokoladom
Priprema sladoleda:
Čokoladu naribajte. Kratko izmiksajte višnje tako da zadrže teksturu. U ohlađenoj zdjeli samostojećeg miksera izmiksajte vrhnje srednje velikom brzinom dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Umiješajte kondenzirano mlijeko, ekstrakt vanilije i limunov sok u šlag pa zatim dodajte višnje i čokoladu.
Ulijte u smjesu za zamrzavanje, pokrijte plastičnom folijom i zamrznite najmanje 4 sata ili najbolje preko noći. Kako prenosi Punkufer, izvadite iz zamrzivača 15-20 minuta prije posluživanja. Stavite otprilike kašiku sladoleda na keks pa poklopite drugim keksom i poslužite.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!