Slani kolačići od parmezana

Cooking 18. jan 202409:54 0 komentara
Instagram

Hrskavi, mirisni i izuzetno lagani za napraviti.

Ovi slani kolačići od parmezana zahtijevaju minimalnu kulinarsku vještinu, a izraditi ih možete od svega tri osnovna sastojka.

Hrskavi, mirisni i izuzetno lagani za napraviti, kolačići o kojima vam u nastavku donosimo recept idu odlično uz vino, tako da su idealna grickalica za večernja druženja uz pokoju dobru kapljicu.

Sastojci:

100 g hladnog neslanog maslaca

100 g višenamjenskog brašna

100 g parmezana, sitno naribanog

sitno mljeveni listići svježeg ružmarina i majčine dušice (po želji)

crni biber (po želji)

2 žlice tople vode (ili malo umućeno jaje)

Priprema:

Mikserom na srednjoj brzini pomiješajte maslac, brašno i parmezan dok ne postanu sitno mrvičaste teksture. Po želji dodajte svježe nasjeckano začinsko bilje i crni biber i mijesite dok ne dobijete tijesto.

Kada ste ga umijesili, tijesto podijelite na pola i razvaljajte na debljinu od oko tri centimetra te svaku polovicu stavite u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 15 minuta.

Zagrijte rernu na 180°C (bez ventilatora) ili 160°C kada koristite opciju s ventilatorom.

Svaku polovicu tijesta razvaljajte na debljinu od jednog centimetra, a zatim izrežite kekse kalupom.

Kolačiće poredajte na lim obložen papirom za pečenje te premažite površinu svakog kolačića s malo tople vode ili razmućenim jajetom, a po vrhu pospite malo naribanog parmezana ili nasjeckanog svježeg začinskog bilja.

Pecite 10 minuta, ili dok kolačići ne porumene na vrhu.

Izvadite kolačiće iz rerne. Iako će biti još dosta mekani, pustite ih da se potpuno ohlade na rešetki za pečenje, a zatim poslužite. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 4 dana, prenosi Novi list.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!